onsdag 3 september 2008

Litet svar

Okej, jobbet kan vara bra för att hålla en borta från depression och liknande grejer. Hur jävla jobbigt det än är att jobba stängning och skära 200 tomater på 20 minuter, är det ju jävla mycket bättre än att sitta hemma och dega.

Sök nytt jobb säger ni, vad fan finns det för jobb? På riktigt. Finns det jobb? Antar att jag får söka detta. Väldigt synd att det bara var tio dagar. Undrar vad som händer med karaktären sen. Dör han? Isf vore det lite roligt att spela den ändå.

Alla skulle älska mig.

tisdag 2 september 2008

En fråga

Ni som arbetar, har arbetat, eller funderar på att någon gång i livet arbeta, kan ni svara på en fråga. Varför gör ni detta? Vilken drivkraft har ni (/vill/kommer ni att ha) när ni går till jobbet? Svara gärna på detta i kommentarsfältet. Även Pappa kan svara, jag vet ju att du läser. :)

Just nu går jag till jobbet enbart pga pengarna. Jag måste gå dit för att överleva. Det som är jävligt skumt är dock att jag går till ett jobb jag inte gillar, och gör i princip ingenting annat än att jobba, men ändå så får jag ingenting för det. Jag får ihop nog med pengar för att betala min hyra, köpa mat, och i allmänhet leva i exakt den tillvaron jag redan har. Jag tjänar inte tillräckligt att jag kan unna mig att köpa någonting extra, inte ens om jag sparar, för jag har inga pengar kvar när månaden tar slut.

Frågan är då, hur värt är detta? Jag kommer fram till att det är idiotiskt. Jag gör ju verkligen ingenting för att bidra till en bättre värld på något sätt. Snarare tvärtom. Fetton blir fetare pga mig. Ett jävla multinationellt skitföretag drar in ännu mer pengar. De blir svinrika, och jag får ont i ryggen.

Min slutsats är att antingen behöver jag ett jobb som ger mig en jävla massa pengar, som gör att jag kan göra vad jag vill, eller ett jobb där jag gör någonting som spelar någon roll, eller alternativt att jobbet är så roligt att lönen inte spelar någon större roll.

Det första alternativet känns mest lockande.

Om mig